Vinkovci
    Temperatura : 14.7°C
    Vlažnost zraka : 67%

 

VINKOVCI - Ekipa učenika Srednje strukovne škole Vinkovci pobjednik je ovogodišnjeg Kamelija kupa koji je održan u Varaždinskim Tolicama, za nepuni bod slijedila ih je ekipa Turističko ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar, a na treće mjesto plasirali su se učenici Gospodarske škole Varaždin.

Kamelija kup, natjecanje učenika srednjih strukovnih škola za zanimanje kuhar i slastičar, održao se sedmu godinu u nizu u sklopu Dana hrvatskog kulinarstva. Tročlane ekipe učenika pripremale su meni od tri slijeda od unaprijed zadanih namirnica.Hladno predjelo pripremali su od pilećeg filea i svježeg sira, a glavno jelo se sastojalo od svinjske pisanice i domaće tjestenine. Svoje kulinarsko umijeće u pripremi deserta pokazali su koristeći kesten pire, čokoladu i voće. 

Tijekom petka i subote 11 ekipa pripremalo je pred publikom jela kojima su učenici pokazali svoju kreativnost u recepturama, kuhanju, ali i serviranju na tanjuru. Njihov rad vrednovao je Ocjenjivačkog sud kojeg su činili: Vladimir Balent, Grozdana Bohorč i Marinko Jurešić. 

U Varaždinskim Toplicama od 30. studenog do 5. prosinca oko stotinu učenika, slastičara i kuhara natjecat će se za prestižne titule.